Billedet på sidehoved
Billedet på sidehoved

Agedrup Skole

  • Brolandvej 16, 5320 Agedrup
  • 63 75 01 00
  • 5798006606580
Billedet på sidehoved
Ingen aktuelle opslag

Facebook

Ugen der gik

Ugen der gik - Uge 6

Fastelavn og Uge Sex på hele skolen
Ugen igennem har skolen summet af emneugestemning. På flere årgange har undervisningen foregået i forskellige værksteder, med indhold der kunne relateres til Uge6. Ugen har også været krydret med fastelavn og flotte udklædninger hos elever og voksne. Traditionen tro var de små i alle former for udklædning rundt på hele skolen og synge for os alle sammen og senere blev der naturligvis slået katten af tønden i hallen.

Skolebestyrelsens fællesspisning
Sikke et dejligt initiativ, skolebestyrelsen har taget i at arrangere fællesspisning for børn og forældre. Vi oplevede rigtig stor opbakning, og det var en virkelig god aften for børn og voksne. Tak til bestyrelsen og Helle, der gav en hånd med mad og indkøb.

Vigtigt fra personalemødet
Lone: Diagnose eller opdragelse
Vi fik alle et lille brush up i forhold til, hvordan vi kan genkende de børn, som vokser op med utydelige rammer og derfor til tider får en adfærd, der kan minde om de børn, som har diagnoser. Forfatteren Ann-Elisabeth Knudsen - kommer i bogen ikke med direkte anvisninger på, hvordan vi skal håndtere den udfordring, men det gav stof til eftertanke hos os, og måske er det en af de væsentlige snakke, vi skal have med hinanden snart: Hvordan håndterer vi den afmagt, vi står i, når vi møder børn, som mangler sociale kompetencer på grund af eftergivende voksne, der ikke laver rammer, som børnene lærer sociale spilleregler? Spilleregler der gør dem i stand til at agere på en måde, så de ikke konstant møder børn og voksne, der tager afstand, fordi de har en uhensigtsmæssig adfærd. Det er en spændende snak! Tusind tak til Lone for inspirationen.

Ugens inspiration
I forlængelse af Lones oplæg finder I her en lille artikel fra en anden bog, som handler om ros og anerkendelse, produkt og proces: “Ros gør dig dum. Dum men glad”, skrevet af Christian Ørsted i bogen “Livsfarlig ledelse, 2013. Den er interessant, kort - og let læst;-)

Nip-napper-inspiration
Fold en nip-napper, lav indhold til et hvilket som helst fag og sæt bevægelse ind; det var Jeans appetizer til os alle efter en succes med de små elever i Uge Sex og kend din krop og dens muligheder og bevægelser. Her skulle børnene sætte en bevægelse ind på hvert af de otte felter, og det gav livlig aktivitet. Tak for inspirationen!

Infomøde i Forårs-SFO’en - Velkommen til Mads og velkommen tilbage til Tess
En flok forventningsfulde forældre til børn, der skal begynde i Forårs-SFO 1. marts var samlet i foredragssalen i onsdags til et fyraftensmøde, hvor vores veloplagte FSFO-crew og vores to skønne børnehaveklasseledere stod klar med info og et dejligt engagement, som vi som ledelse blev super stolte over at stå i spidsen for!
I år er holdet Marianne S, Christina, Mike, Louise og endelig Mads, som er pædagog i Børnehuset Pilebækken. Mads kommer med som repræsentant for dagtilbuddene, og det er en del af intentionen om at skabe et sammenhængende børneliv, hvor tænkningen fra børnehusene trækkes med over i skolen for at lette og kvalificere overgangen for børn og forældre. Velkommen til Mads! Og velkommen tilbage til Tess, som vi har været så heldige at få indenfor dørene igen som ekstra voksen. I løbet af uge 8 laver vi den sidste planlægning, så vi er klar til at modtage 49 små poder den 1. marts. Vi glæder os!

Åben rådgivning med psykolog og familiebehandler - En hilsen fra Mikkel og Gitte
Åben rådgivning er en uformel tværfaglig sparringsmulighed sammen med Gitte (familiebehandler) og Mikkel (psykolog). Vores tanke er, at man kan komme forbi med en tvivl eller undren, som måske ikke føles stor nok til en indstilling eller børne- og ungeforum, og få sparring på denne. Det kunne også være et generelt spørgsmål til et emne som angst eller omsorgssvigt.
Rammerne er rimeligt enkle:

  • Det foregår i første omgang mandag d. 05.03. klokken 13-15 på psykologkontoret, og det er planen, at det skal ligge en gang om måneden.
  • På døren til psykologkontoret vil der hænge en liste, man kan skrive sig på. Man er meget velkommen til at komme som team.
  • Der må ikke være sager/foranstaltninger på eleven, som bringes op.
  • Man tager selv kaffe med.


Vi håber meget I kan bruge tilbuddet og ser frem til at sparre med jer.
Mvh.
Gitte og Mikkel

Ugen der kommer
" STREET & DANSPERFORMANCE" - Valgfagsholdet optræder:
Den 9. marts kl. 17.00 går vores show af stablen. Kom og se " SPOT ON":  Festival i Kulturmaskinen.

Det bliver en fornøjelse, og det bliver fantastisk at se de unges talenter, som vi har arbejdet med i valgfaget i løbet af de 10 uger.

De bedste hilsener fra  Trine og Claudia

Rigtig god weekend til alle og god ferie til alle dem, der er så heldige.
Rigtig god arbejdslyst i SFO’en der jo er åben.


Mohammed, Christian og Camilla

 

Ugen der gik - Uge 5 

Læringsmiljøobservation

Vi havde besøg fra Søhusskolen og konsulent fra skoleafdelingen Camilla Jarl i onsdags til årets læringsmiljøobservation. De gav os en grundig feedback, som vi deler med jer snart. Overordnet fik I meget ros, og de oplevede stemningen her som meget positiv overalt! Det er dejligt at høre - og resten af responsen må I vente lidt med;-) 

Samling ved 6. årgang

6. årgang og deres lærere stod for en fantastisk samling for hele skolen i onsdags, hvor Legepatruljen præsenterede sig, fortællinger fra årgangens “Avis-uge” - hvor de fik en 2. plads i den landsdækkende konkurrence - blev fortalt og hvor et sammendrag af årgangens nytårstaler blev vist. Afslutningsvis dansede HELE årgangen en fælles dans fra idrætsundervisningen. Det var så flot, gennemarbejdet og et dejligt bidrag ind i skolen som fællesskabsfremmende begivenhed fyldt med energi. Tak for det, 6. årgang og lærere. Og et skulderklap til alle børn og medarbejdere der var med til at skabe en ramme, hvor alle elever lyttede og var med i respekt for dem, der stod frem for hele skolen. Dejligt!

 Ny praktikant i SFO: Rikke

På mandag begynder Rikke hos os. Hun er pædagogstuderende på 1. år, og hun skal være her i 6 uger. Marianne M er vejleder for hende, men på mandag er det Linda, der tager imod og har Rikke med i Uge Sex i sit værksted. Dejligt med samarbejde mellem vores studerende! 

Børne- Ungeforum

Mikkel Bekker er vores nye psykolog, og Gitte Pedersen vores nye familiebehandler, og de hilste på i personalerummet i tirsdags. De vil gerne være i tæt samarbejde med jer, og snart vil I høre mere om, hvornår I kan træffe dem til konsultative samtaler. I forbindelse med skiftet, benytter vi lejligheden til at genetablere Børne- Ungeforum, hvor vi en gang om måneden sætter tid af til, at årgangsteams kan komme og drøfte et barn, en bekymring eller et tema med et tværfagligt hold bestående af en socialrådgiver, sundhedsplejersken, en vejleder og en leder foruden Mikkel og Gitte. Det vil I snart høre nærmere om.

 Fastelavnsuge i SFO’en

I næste uge står den på ansigtsmaling, fredag og mange andre sjove aktiviteter i SFO’en, som i stedet for at slå katten af tønden holder en hel uges fastelavnssjov. Rigtig god fornøjelse til børn og voksne, der kan se frem til sækkeløb, fastelavnsboller mm 

Materiale og konkurrencer fra Mejeriernens Skolemælkordning:

Vitello-konkurrence:

En lille hyggelig aktivitet for klassen eller SFO’en op til vinterferien. Tegn en tegning, lav en collage, skriv en historie eller optag en film, der handler om Kim Fupz Aakesons fantastiske Vitello. Præmien er biografbilletter og bogpakker til hele klassen.

Læs mere om konkurrencen her: http://www.edutainmenthuset.dk/nyt/2018/vind-vitello

Madpakkedysten:

For andet år i træk kører vi undervisningsaktiviteten Madpakkedysten. Madpakkedysten består af undervisningsmateriale i form af en række film, hvor Louisa Lorang og sjove Sylvester fortæller om, hvordan man laver gode madpakker.

Emnet kulminerer i en madpakkekonkurrence samt en plakatkonkurrence, hvor man kan vinde restaurantbesøg for hele klassen eller kontantpræmier. Læs mere om Madpakkedysten her: http://madpakkedysten.edutainmenthuset.dk/

 

Ugens lille vidensindsprøjtning: “Hvad sker der i en teenagers hjerne” - Ann-Elisabeth Knudsen
https://www.youtube.com/watch?v=u_R4oyzBm74

 

God weekend og mange hilsener

Mohammed, Christian og Camilla

 

Ugen der gik - Uge 4

 Ny psykolog og ny familierådgiver

Dittes barselsvikar er fundet og kan begynde hos os nu. Han var på besøg hos os i går, og han hedder Mikkel Bekker, er nyuddannet psykolog og glæder sig til at komme igang. Sammen med ham var vores nye familiebehandler Gitte Møland Pedersen, og de kommer begge igen på tirsdag den 30. januar, hvor vi vil præsentere dem i personalerummet i frokostpausen 11.30.

Snart melder vi ud i forhold til hvilken dag, der fremover bliver “psykologdag”.

Vi har et udkast til nyt Børne- Ungeforum på tegnebrættet, hvor psykolog, familiebehandler, socialrådgiver, sundhedsplejerske, skolens ledelse og inklusionsteam skal være repræsenteret. Vi glæder os over snart at kunne genetablere dette tværfaglige forum, hvor man kan mødes med fagpersoner og sparre omkring udfordringer i forhold til enkeltbørn, men også i forhold til oplevede tematiske problematikker i børnegrupper, på årgange mm. I vil høre nærmere inden længe. 

Skolefesten

Onsdag inden fagteammøderne holdt skolefestudvalget et lille oplæg, og gruppen fik en masse input med tilbage, som de arbejder videre med under overskriften: Hjertet på det rette sted. Et sceneshow er sikkert, og som I kunne høre afholder Sanne auditions i de kommende uger for vores talentfulde elever. 

Sommerferien

Flere har været forbi kontoret for at finde ud af, hvordan sommerferien helt præcist ligger i år: Vi siger god ferie til børn og forældre fredag den 29. juni, mens uge 27 er akademiuge. Det bliver altså 6. juli, både lærere og pædagoger går på ferie. Der er lukket i vores SFO i uge 28, 29 og 30.

Onsdag den 8. august ses vi til første fælles dag efter ferien, og torsdag og fredag i uge 32 går turen - traditionen tro - til Kerteminde, hvor vi skal fordybe os i de pædagogiske temaer, som bliver næste skoleårs indsatsområder. Hvilke det bliver, ved vi endnu ikke helt:-) 

Pernille er nu færdiguddannet læsevejleder

Et stort tillykke til Pernille! Vi glæder os til at få lov at tale meget mere med Pernille om, hvordan vi i samarbejde med hende og Charlotte kan kvalificere vores læseindsatser i fremtiden. Vi er så heldige at have to dygtige damer i front, og det giver os gode muligheder for at udvikle på området. Det er vi meget glade for!

Lige nu holder læsevejlederne opsamlingsmøder med teams efter de frivillige nationale test i læsning, så vi allerede nu kan lægge gode strategier for læseundervisningen og læsning i alle fag på årgangene. Det er dejligt, I finder tid til at mødes på årgangene, når læsevejlederne inviterer sig ind på jeres møder. På den måde kan vi arbejde mere systematisk med et af årets indsatsområder. I vil i løbet af den kommende tid indkalde årgangsteams til konference omkring læsning, hvor ledelsen også vil deltage. 

Ugen der kommer:

Læringsmiljøobservationer:

På onsdag har vi læringsmiljøobservationer, og vi får besøg af Camilla Jarl, konsulent i Børn- og Ungeforvaltningen, Jan Kibsgaard fra Søhusskolens ledelse og en ressourceperson fra Søhusskolen. Vi laver læringsmiljøobservationer, fordi forskningen viser en klar sammenhæng mellem skoler med høj kvalitet i læringsmiljøet og elevernes læringsudbytte. Et godt læringsmiljø har ikke alene betydning for elevernes skolegang, men har også stor betydning for, hvor godt de klarer sig senere i livet.

God weekend til alle 

Mange hilsener

Mohammed, Christian og Camilla

Ugen der gik - Uge 3

Projektfremlæggelser

9. årgang sluttede deres projektopgaver af med fremlæggelser mandag og tirsdag. Christian var så heldig at få lov at overvære én. Mathis og Long havde stillet sig for at undersøge overvågningssamfundet og det etiske aspekt mellem personlig frihed og tryghed, som en total overvågning fører med sig. Det var vildt spændende, og det var tydeligt at drengene havde meget på hjerte.

Virkeligt succesfulde aktionslæringsforløb på 0. og 4.  årgang

Onsdag gik et reflekterende team fra en didaktisk samtale om aktion i 0.b glade derfra. Alle havde en positiv oplevelse. Mette fik en masse med derfra, og det gjorde de, der var en del af refleksionen efter sigende også. Det er dejligt, når det lykkes! Vores vejledere bliver bedre og bedre til at facilitere aktionslæring, kan vi i ledelsen se, når vi er med. Og det var vi i dag sammen med 4. årgang og Carina og Karina, der havde sat spot på at få brugt to-sprogsbørn som en ressource ind i danskundervisningen. Et eksemplarisk bevis på inklusion tænkt ind i arbejdsformen og de faglige mål for undervisningen. Super god oplevelse og efterfølgende didaktisk samtale.

Følg linket og se en lille film om, hvordan aktionslæringsforløb gennemføres: https://www.youtube.com/watch?v=hRon1z872Rc

 

Planlægningsmøde om Forårs-SFO og onsdagsbesøg

 

Mandag morgen mødtes hele Forårs-SFO-holdet til planlægning af fyraftensmødet for forældre 7. februar og for så småt at tage hul på planlægning af indholdet i dette års FSFO. Vi er så heldige, at Mads Grumstrup fra Børnehuset Pilebækken i år kommer med på holdet. Vi glæder os til samarbejdet!

Det er et dynamithold bestående af Marianne S, Louise, Christina, Mike og Mads, som sammen skal skabe en rigtig god skolestart for alle de små poder, som begynder deres liv på Agedrup Skole 1. marts. Hver onsdag er børnehusene på besøg, så allerede nu har vi fingrene i de kommende skolebørn og kan ud fra overleveringer og observationer skrue et godt indhold sammen til 1. marts.

Kulturuge i SFO’en

Hele ugen har SFO’en summet af aktiviteter inspireret af alle verdenshjørner. Det betød begejstring og engagement hos børn og voksne, og rundt omkring kom der mange små snakke om verdensdele, andre landes kulturer og traditioner i gang. Der blev spist asiatisk mad, foldet vifter, drukket te og masser af andre aktiviteter, hvor børnene mødte andre kulturer.

Ugen der kommer

Kulturmaskinens folder børn/forår - Et godt tilbud til forældre og børn

Så er Kulturmaskinens forårsprogram for børn klar! Arrangementerne spænder vidt fra familiekoncerter til kreative aktiviteter, der kombinerer leg og læring. Til alle arrangementerne kan børnene møde vores maskot Tumle og hans bedste ven Frida. En del af arrangementerne er gratis, fx Sommer i Farvergården og Skt. Hans på Engen. Snart kommer der materiale til uddeling i klasserne Se program via dette link: https://indd.adobe.com/view/cd51571a-9dc9-446a-af7a-e48bcab569e5

LEGO House….Det betaler sig at mase lidt på!

Både Hanne og Mikkel har været proaktive og skrevet mail til LEGO House, og det gav pote! Begge klasser er blevet kontaktet og får alligevel mulighed for at komme derover før sommerferien. For lige så snart vi havde lagt det gode tilbud ud til jer, var alle dage fuldt booket. Der bliver åbnet for det igen efter den kommercielle højsæson, så hold øje med hjemmesiden;-)

Må alle få en dejlig weekend

Mange hilsener

Mohammed, Christian og Camilla

 

Ugen der gik - Uge 1 & 2 - 2018

 

Et virkelig godt tilbud! Besøg LEGO House - når de får plads igen!

Vi nåede at skrive ud til børnemiljøet, at det er muligt for skoleklasser fra 1.- 6. klasse at komme i LEGO House for kun 25 kr pr elev. Lige nu kan man dog ikke få plads, men vær opmærksomme, når der igen bliver åbnet for booking til besøg efter sommerferien. Transporten får man betalt, og ansøgning om besøg og transport kan man lave via dette link: https://www.legohouse.com/da-dk/schools/schools-price-practicalities

Vi har hørt fra andre skoler, at det er helt fantastisk!

 

Mohammed hjemme hos alle kommende FSFO-børn

I årets første weekend var Mohammed hjemme hos alle vores kommende elever til forårs SFO med en lille “godtepose” fra skolen og en hilsen fra os alle. I hver godtepose var der en sej T-shirt med “Agedrup Skole” på, farveblyanter, tegnehæfte, en skoleopgave og skolestartsmateriale til forældrene.  Igen i år blev besøgene modtaget særdeles positivt af både børn og forældre, og vi er overbeviste om, at besøgene er med til at brande skolen og øge vores i forvejen gode ry i lokalområdet.

 

Personalemøde

Headspace

Lars og Sebastian fra Headspace holdt et oplysende oplæg om det, de kan tilbyde unge mellem 12 og 25 år, som har brug for hjælp; nogen at tale med om deres liv, når det er svært. Vi hænger plakater op, og på kontoret har vi små flyers, I kan komme og hente.

Hermed videoen “vinterbarn” med Poul Nyrup og René Diff, som de refererede til i deres oplæg:

https://youtu.be/QJu5mx_6Z5w

 

Professionelle læringsfællesskaber

Som udgangspunkt for vores videre arbejde med professionelle læringsfællesskaber som et af årets fælles indsatsområder var det igen “Elevernes læring”, der var i fokus. Vi fornemmer, at I fik arbejdet godt med det, og et enkelt storteam har allerede delt deres indsatsteori med os. Det ser spændende ud, og vi glæder os over at følge den udvikling i vores måde at samarbejde på, som vi iagttager.

 

Samling ved 4. årgang

Onsdag havde vi traditionen tro samling i foredragssalen og denne gang var det 4. årgang, der havde dirigentstokken. De læste bl.a. sikkert op på flere forskellige sprog og i forskellige genrer. Godt klaret til dem alle og til lærerne på årgangen.

Det affødte igen på personalemødet en snak om samlingerne. Og derfor gentager vi lige, hvad der er besluttet. Som regel ligger samlingerne første onsdag i måneden. Der er aftalt, at alle elever på nær 9. årgang sidder på gulvet - de sidder på bænke bagerst og så vidt muligt, er de de eneste, der sidder i gymnastiksalen. Vi bruge klap for at få ro og lærerne, der har undervisning går med deres klasse til samling og har tilsyn med dem under samlingen. Vi opfordrer så mange som muligt af de er jer, der ikke har undervisning til at komme og være med den ene gang om måneden. Lyden er ved at blive lavet og det samme er lærred og HDMI-udgangen.

 

Projektopgave på 9. årgang

Hele ugen har 9. årgang knoklet med deres projektopgaver, på mandag og tirsdag skal prøverne stå. Eleverne arbejder under emnet “Tiderne skifter” og det bliver spændende at se, hvad eleverne har fået ud af ugen fredag kl. 15.00. Det er deres første prøve, der kan ende på deres afgangsbevis, og det plejer at kunne mærkes på nerverne

 

Ugerne der kommer

Uge Sex

I uge 6 arbejder alle årgange med materialet fra “Uge SEX”, som Sex og Samfund hvert år ganske gratis tilbyder til alle klassetrin. Afdelingerne har valgt at inddele sig i henholdsvis indskoling, mellemtrin og udskoling, da materialet er inddelt, så det specifikt passer til denne opdeling. Flere steder på skolen hører vi dog, at der arbejdes på at etablere tværgående værksteder a la organiseringen i naturfagsugen, som jo var en stor succes. Det bliver en interessant uge for elever og voksne!

 

Sundhedsprofilundersøgelse

Den årlige trivlselsundersøgelse er som tidligere nævnt udskudt fra politisk hold. Odense kommunes egen sundhedsprofilundersøgelse gennemføres dog stadig på 2.,5.,7. 8. og 9. årgang, da den overholder kravene om anonymitet. Man kan tage undersøgelsen fra på mandag og frem til 2. februar. Materialet er sendt videre til jer på intra.

 

Læringsmiljøobservation

Fra på mandag til 9. februar 2018 gennemføres læringsmiljøobservationerne på alle skoler i Odense. Observationen foregår over en hel skoledag og hos os onsdag d. 31. januar.

Vi får d. 31. januar besøg af et observationsteam fra Søhusskolen, der består af Camilla Jarl,  konsulent fra Børn- og Ungeforvaltningen, Jan Kibsgaard fra Søhusskolens ledelse og en ressourceperson fra Søhusskolen. Den 20 januar, skal  vi på besøg på Hjallese Skolen. Her er det Jens C, der tager afsted sammen med Christian.

Vi laver i Odense læringsmiljøobservationer, fordi forskningen viser en klar sammenhæng mellem skoler med høj kvalitet i læringsmiljøet og elevernes læringsudbytte. Et godt læringsmiljø har ikke alene betydning for elevernes skolegang, men har også stor betydning for, hvor godt de klarer sig senere i livet.

Læringsmiljøobservationen sætter fokus på temaer, som er identificeret i forskningen og særligt vigtige for læringsmiljøet. Eksempler herpå er inkluderende læringsmiljøer og undervisningens planlægning, gennemførelse og evaluering. Efter observationerne får vi en tilbagemelding og kan bruge den til inspiration, dialog og refleksion med henblik på at videreudvikle vores skole. Observationerne indgår ligeledes i datapakken, der er omdrejningspunktet for de kvalitetssamtaler vi har mellem skolens ledelse og chefgruppen i Skoleafdelingen.

 

Må I alle få en dejlig weekend

Mange hilsener

Mohammed, Christian og Camilla

 

Ugen der gik - Uge 50

Luciaoptog ved 2. årgang

Hele Agedrup Skole var onsdag formiddag fælles om at opleve den fineste, smukkeste, mest stemningsfulde Luciaoptræden, da 2. årgang samlede hele skolen i hallen til årets Luciaoptog. Alle klasser sad fordelt langs den stearinlysoplyste midtergang og så de små, smukt syngende drenge og piger komme ind klædt helt i hvidt, med håret sat og levende lys i hænderne. Sikke en dejlig oplevelse! Tak til alle børn og voksne på årgangen - og til alle de forældre der var mødt op, og som var med til at gøre dagen endnu mere stemningsfyldt.

https://www.facebook.com/agedrupskole/videos/992722047535113/

6.a har vundet 2. pladsen i landsdækkende Aviskonkurrence

For et par uger siden deltog 6. årgang i #aviseniundervisningen#-konkurrencen, og 6. a vandt andenpladsen og 2000 kr, som klassen allerede nu tænker i at bruge på en udflugt. Det er fantastisk flot! Stort tillykke til Gitte og hele klassen.

Junioridrætslederne har været til eksamen

Vi har gennem efteråret haft 4 junioridrætsvejledere under uddannelse - og i onsdags var det eksamenstid for 2 af dem. De bestod flot og fint, og vi ser frem til at få endnu mere glæde af de aktiviteter, de sætter i gang for de mindre elever. Stort tillykke til jer:-)

8. årgang på skolerejse

Fredag vendte 8. årgang hjem fra Skotland. De har haft en begivenhedsrig uge med masser af oplevelser, som bl.a. har budt på Edinburgh Castle, Museum of modern art, fodboldkamp, formel 1 biler og meget andet. Lærere og elever har det alle godt og er forståeligt trætte efter en uges oplevelser. Vi glæder os alle til at høre mere om deres tur ved en af skolens fællessamlinger.

Konference om inkluderende læringsmiljøer

Torsdag drog Peter, Caroline, Jean, Christian og Camilla til konference om inkluderende læringsmiljøer på Doc5000. Der var oplæg om relationskompetence ved Louise Klinge, der har lavet en Ph.d om dette, mens Morten Albæk gav sit bud på, hvad børn har brug for at få med sig ind i voksenlivet. Han siger, det må være selvværd og selvrespekt, der skal være grundstenen i de børn, vi sender videre ud i livet.

Ann-Elisabeth Knudsen er hjerneforsker og holdt et oplæg om Opdragelse versus diagnose, hvor hun konkluderede, at det kan være svært at skelne mellem børn, der har en diagnose og børn, som har manglet rammer og derfor regulerer sig mindre hensigtsmæssigt sammen med andre børn og voksne. Det er forskellige indsatser, der skal til for de to grupper af børn med udfordringer, og vi har bestilt bogen, så vi kan blive klogere på dette og sætte de rigtige tiltag i gang omkring de børn, som har det svært.

Ugen der kommer

Julegaver til alle fastansatte medarbejdere

Der er julegaver til alle fastansatte medarbejdere på skolen. Så kom op efter jeres gaver, inden vi går på ferie torsdag. Vi vil gerne sige jer tak for jeres flotte indsats i 2017 og for det gode samarbejde. Vi glæder os allerede til fortsættelsen i 2018.

Juleafslutning og kirkegang på torsdag

Torsdag er sidste dag før juleferien, og alle børn skal møde klokken 8.00.  Vi slutter fælles i foredragssalen til julesang klokken 13.00 og skilles derefter klokken 13.30 og går på juleferie.

Rigtig glædelig jul til alle jer og jeres familier

Mange hilsener

Mohammed, Christian og Camilla

_______________________

Ugen der gik - uge 49

SN beskikket censor på læreruddannelsen
Sonny er i al stilhed blevet udvalgt til at være censor på læreruddannelsen. Det er et stort skulderklap og bekræfter os i, at vi har dygtige ansatte på vores skole. Helt konkret betyder det, at Sonny skal være censor på landets seminarier, når praktikanter skal op til deres eksamen efter endt praktik. Det bliver spændende at følge, og vi kommer til at nyde godt af den inspiration, Sonny “samler op” fra andre skoler. Stort tillykke med anerkendelsen!

Julefrokoster på årgangene

På fagdagen torsdag var der julefrokost på mange årgange, og hele skolen duftede af jul. Madopgaverne var blevet fordelt mellem børnene, og bordene bugnede af mad, som forældre og børn havde gjort sig umage med. Julepynt og nisserhuer var overalt, og det så ud som om, det var en dejlig dag for børn og voksne. Dejligt!

3. årgangs samling - Anderledes indrettede klasserum
På 3. årgang er klasserne anderledes indrettet med gruppeborde, Læringscenter og Ka’-selv-værksteder. Det havde børn og voksne lavet en film om, som de viste til hele skolen på samlingen i onsdags. Det var inspirerende og dejligt at høre om en anden måde at organisere undervisning på og høre, hvordan børnene oplever det at arbejde på nye måder fungerer. Det var glade børn, vi kunne se på filmen, som lige så stille er blevet vante til at færdes i de nye læringsomgivelser. Dejligt!
Snart er de hesteskoformede læringscentre/bananborde færdige til de to klasser. De skal afløse almindelige skoleborde, og Niels arbejder på konstruktion af stellet, og det bliver rigtig fint.
Flere andre årgange har bestilt borde, og Niels mener, han værksted er omdannet til møbelfabrik;-) Tak for hjælpen til vores pedeller.

Indskrivningen til forårs SFO
Indskrivningen til forårs SFO 2018 er på plads. Vi har oplevet en rigtig stor søgning, og selvom vi har afvist 11 familier, så bliver vi 49 børn i alt. Børnetallet kan stige, hvis et barn flytter ind i vort skoledistrikt - ellers vil årgangen være lukket for nye børn udefra.

Annette tilbage fra barsel og farvel og på gensyn til Tess
Tirsdag sagde vi farvel - og på gensyn - til Tess, som har været ansat i Annettes barselsvikariat. Vi har været forfærdeligt glade for at have Tess i huset, og vi håber, hun kommer til at være her alligevel som vikar i skoledelen.
Det betyder også, at Annette er tilbage efter sin barsel. Velkommen tilbage, Annette. Børn og voksne glæder sig!

Linda Jensen - Vores nye pædagogstuderende
1. december begyndte Linda, som er 3. års studerende på pædagoguddannelsen, hos os i sin sidste praktik, inden hun er færdiguddannet pædagog . Torben er vejleder for Linda, og hun skal være hos os indtil 1. juni. Vi glæder os til samarbejdet:-)

Ugen der kommer
Luciaoptog
Onsdag den 13. december har 2. årgang inviteret os alle til Luciaoptog i hallen klokken 10.20. På kontorerne kan vi hver dag høre, at børnene øver sig på sangene sammen med Sanne. Det bliver fint og smukt.

8. årgang på skolerejse til Edinburgh
Mandag morgen drager 8. årgang sammen med Juliane, Tina, Jan og Martin til Edinburgh. De vender hjem igen fredag. Eleverne er spændte og vi glæder os til at høre mere om deres oplevelser. Rigtig god tur til jer alle.

Rigtig god weekend til jer alle og mange hilsener

Camilla, Mohammed og Christian
 

 

Ugen der gik - uge 48

Juleklippedag - Det’ sørme, det’ sandt, december
Og det blev traditionen tro markeret på hele skolen på fagdagen i går. Det summede af julemusik, julesang, klip og fletteri, og i hele huset bredte der sig en duft af æbleskiver. På døre og i gangarealer kan vi alle i den kommende måned nyde resultatet af dagen, når vi passerer dekorerede døre og ophæng af forskellig slags.

Farvel til praktikanterne
6 uger med praktikanter er ved at nå sin afslutning, og det har været en fornøjelse! Vi har mødt dygtige, engagerede, kompetente og søde mennesker, som vi ønsker alt det bedste i fremtiden. Mange tak for nu!

Farvel til Erica
Vores rengøringsassistent Erica havde sin sidste dag hos os torsdag i denne uge. Vi kommer til at savne det gode humør og håber, hun får det rigtig godt på sin nye arbejdsplads på Seden skole.

Tillykke til Martin - vi cykler stadig
I forbindelse med “Vi cykler da stadig…”, var der præmier på højkant, og Martin er den heldige vinder af et gavekort på 300 til gavekortet.dk. TILLYKKE:-)

Skotland
8. årgangs skolerejse til Skotland i uge 50 nærmer sig, og de har i denne sidste uge med praktikanterne brugt undervisningen på at lave projekter om Skotland. De afsluttede ugen med fremlæggelser af deres projekt for praktikanterne og lærere. 

Ugen der kommer

Tess og Annette
Tess har sidste dag i Annettes barselsvikariat på tirsdag. Vi har været fantastisk glade for Tess indsats og måde at være på hos os, og vi er simpelthen så kede af, at vi ikke har en ledig stilling at tilbyde hende.
Til gengæld kommer Annette tilbage fra sin barsel, og DET glæder vi os til.

EUD i skolen
8. årgang arbejder i næste uge med det timeløse fag “Uddannelse og job”. Vi deltager i en uge, hvor elever bl.a. skal på bestemte retninger på erhvervsskolerne for derefter at være ude på virksomheder i Odense, der passer til uddannelsesretningen. Det hele kulminerer fredag, hvor de fremlægger om deres forløb for klassen og andre interesserede.

Rigtig god weekend til jer alle og mange hilsener

Camilla, Mohammed og Christian